Napkollektor telepítési lehetőségek leírása

Amennyiben a napkollektor telepítési lehetőségek megfelelőek és a napkollektorok a tetőn kapnak helyet, többféle rögzítési-, beépítési mód közül választhatunk. Főként új építésű házaknál alkalmazzák a „cseréptakarékos”, tetősíkba építhető kollektorokat. Ezek a típusok sík kollektorok fa kerettel készülnek, rögzítésük végtelenül egyszerű, ugyanis a tetőléchez csavarozzák őket. 
 


Napkollektor telepítési lehetőségek a heat és u-pipe kollektorok esetében


A modernebb napkollektor tipus a vákuum csöves, ezen belül két tipus van, a Heat-pipe és az U-pipe. A legnagyobb teljesítményre az U-pipe napkollektorok képesek, a kollektorok mögé teljesítmény növelő hőtükör van szerelve. Kollektorainkra 10 éves teljes körű garancia érvényes, müncheni bevizsgálás alapján kimagasló minőségű, teljesítménye 1289,52 kWh/db.
 

Napkollektor telepítési lehetőségek utólagos beépítésnél


Utólagos beépítésnél alkalmazhatóak az alumíniumkeretes kollektorok, melyekhez bármilyen tetőtípushoz kaphatóak a rögzítőelemek. Lapos tetők, illetve talajon történő elhelyezés esetén 45°-60°-os kiemelés is rendelhető az ideális dőlésszög biztosításához. A különféle napkollektor telepítési lehetőségek során a beépítési módozatoknak nincs különösebb hatása a kollektorok teljesítményére, így pusztán egyéni ízlés kérdése, hogy melyik módszert választjuk. 
 
Bárhová is telepítjük a kollektorokat, minden esetben arra kell törekedni, hogy a megfelelő teljesítményt lehetővé tévő déli-, délnyugati tájolást és a legalább 40-45°-os dőlésszöget biztosítani tudjuk a kollektorok számára.