A puffertartály alkalmazása és előnyei


A puffertartály a nevéhez híven, mivel a szó, puffer, jelentése kiegyenlítő, gyűjtő, a napkollektor rendszerekben egyfajta gyűjtő és tároló feladatokat lát el. Gyakorlatilag a folyamat rém egyszerűen leírható, a nap energiájából begyűjtött energiát a puffertartály segítségével tároljuk el, akár negyed, fél vagy egy éves időtartamra előre.


Ezt az energiát aztán már több mindenre is használhatjuk, általában meleg vizet készítünk belőle, de gyakran használják a háztartásokban fűtésrásegítésre is, mivel valójában ezzel az eljárással takarítható meg a legtöbb kiadás, és havi szintű költségeinket leginkább itt tudjuk megkurtítani.

 

 


A puffertartály fűtésrásegítéseA puffertartály kiegészítésével ellátott fűtőrendszerek kiegyensúlyozottabbak és egyenletesebben fűtik fel a lakást és használják el az energiát, mondhatjuk úgy is, hogy a fűtőértéke sokkal megbízhatóbb az ilyen rendszereknek. Alkalmazhatjuk ugyanis alacsony hőfokon, viszont folyamatosan, így a hőmérséklet kiegyenlítés folyamatosan tartja ugyanazt a hőszintet a lakáson belül, tehát nem kell folyamatosan újra és újra indulnia a fűtőrendszernek, ha egy bizonyos hőfok alá esik a hőmérséklet, mivel nem csökken, hanem ugyanaz a hőfok érzékelhető számunkra is a lakáson belül.


A puffertartály alkalmazása során több fűtési alternatívát is alkalmazhatunk, mint például gázkazán, vegyes tüzelésű kazán, fakazán, vízteres kandalló, napkollektor, hőszivattyú, stb…
A puffertartály helyes telepítéséhez, sőt már a kiválasztásához is kérje segítségünk, mi ingyenes helyszíni felméréssel, és tanácsadással segítünk Önnek, hívjon minket telefonon.