AZ U-PIPE VÁKUM NAPKOLLEKTORAz U pipe direkt átfolyású vákuum napkollektor, amely bíztosítja a nagyobb teljesítményt, mely egy kapacitásnövelő tükörlemezzel van ellátva.

A következő területeken kíválóan alkalmazható: lakás, ház , medencefűtés, meleg víz előállításra és ellátásra alkalmazható.

A téli időszakban is jó hatásfokkal üzemeltethető, megbízható, hosszú élettartamú berendezés, amely zárt rendszerben üzemel, max 6. báros nyomás alatt.
VÁKUUMCSÖVES NAPKOLLEKTORA vákuum napkollektor egyik sajátossága az, hogy az osztógyűjtő tartálya és az átfolyást biztosító vezeték anyaga vörösréz, így a meghibásodásoknak nem sok esélyük, s szinte ez esetben kizárt. Sokan joggal tehetik fel azt a kérdést, mi történik, akkor, ha jégeső van?

Mondhatni szinte semmi rendkívűli, hiszen a jégesőt bírja,legyen akár dió nagyságú is.

Az u-pipe csövei vastag falúak, gyakorlatilag, üvegből készült termoszok, melyek a maximális szigetelést szavatolják minimális hőveszteséggel. Ha a vákuumcső eltörik, vagy sérül, akkor a rendszer igaz, hogy a teljesítmény minimális veszteségével, de tovább működőkik. A vákuumcsövét gyorsan, s egyszerűen lehet cserélni. Tévhit, hogy a vákuumos élettartama rövidebb, mint a sík napkollektoroké, mert egész egyszerűen nem igaz.

A gyártott sík kollektorok minősége is különböző, azaz inkább minőség, mintsem fajta kérdése az élettartam.
Az szinte biztos, hogy a vákuumos napkollektor a szűrt napsütés közben is hatékony marad és jól működik. A vákuum napkollektorok árából egyértelműen következik a minősége is.