Napkollektor telepek és a jövő megoldásai


A jövő nagy kérdése, hogy ha át szeretnénk formálni az energiafelhasználásunkat, akkor egy hatalmas kulcskérdéssé válik az, hogy miképp leszünk képesek megoldani például az autóhasználatot, vajon az elektromos áramot hogyan pótoljuk?

 

 

A hatékonyság növelés vagy napkollektor telepek, esetleg erdő?


Az egyik opció a mérnökök szerint, hogy a teljesítmény növelés hosszú távon a technológia fejlődésével megoldható. Azonban ez azt jelenti, hogy a megoldáshoz még hosszabb időre lesz szüksége az emberiségnek.
A kérdéskör érdekes, tudjuk, hogy az elektromos áram előállításához elegendő a nap energiáját felhasználni. Az is köztudott, hogy a napkollektor telepek léteznek már, így nagy mennyiségben tudunk előállítani elektromos áramot.
 

Napenergia erdő a Neville Mars terveiben

Az autópiac sem tétlen, a Nissan komoly környezettudatos fejlesztéseket folytat, a Neville Mars a lent látható napenergia erdők létrehozását modellezi.
 

Ebben az értelemben véve olyan megoldások és lehetőségek állnak a napenergia hasznosítás és napkollektor telepek felállításával kapcsolatban, melyek teljesen átformálhatják a jövő energiafelhasználását.
 

A jövő realitása a napelem  és napkollektor telepek létrehozása


A realitás fogyasztói szinten egyelőre az, ha saját napkollektor telep felállítását tervezzük és valósítjuk meg. A városi autozásra és a lakóépület energiaellátásához egy napkollektor telep nagy mértékben fedezi a szükségleteket. Ebben az esetben a költséghatékonyság a sokszorosára is nőhet.